Zoran Stefanović

S-a născut la Lozniţa (Loznica), Serbia, la 21 noiembrie, 1969. Scenarist, scriitor, redactor. Este licenţiat al Facultăţii de Artă Dramatică din Belgrad, secţia dramaturgie/scenariu. A fost distins cu zece premii pentru diverse lucrări din domeniul filmului, teatrului, literaturii şi benzilor desenate. Autor de F şi SF.  Publică frecvent  în cunoscuta revistă trimestrială de science fiction, fiction şi horror „Znak sagite“ din Belgrad. În calitate de redactor şi producător a lucrat pentru mai multe firme sârbeşti care se ocupă de cultură, unde s-a specializat în cultura balcanică tradiţională şi în tehnologia informatică. 

A publicat volumul de teatru Orfeul slav şi alte drame, Editura Znak Sagite, 1995, Belgrad. Este iniţiatorul şi preşedintele Proiectului cultural RASTKO - Biblioteca sârbilor pe Internet, cel mai mare proiect de acest gen din lumea slavă. Este unul dintre iniţiatorii asociaţiei internaţionale "Reţeaua culturală balcanică".

Proză

- radiodramă -  Începutul: (Ciripit de păsărele, şuierul unui vânt domol. Ivan, un copil de opt ani, stă şi meditează.) IVAN-GÂNDUL: Nouă şi treizeci… Iar întârzie poştaşul. Să-l aştept  ori să mă duc până la chioşc, după baterii? O să mă... Citeste mai departe