Colocviul național "Lumi reale, lumi virtuale"

In memoriam Dan Merișca
Miercuri, 9 Noiembrie, 2016
Colocviul național "Lumi reale, lumi virtuale"

Clubul UNESCO „Quasar" — Iaşi vă invită să participaţi la Colocviul național cu tematica Lumi reale, lumi virtuale, o sărbătoare mai degrabă comemorativă pe care o conexăm tradiţionalelor Zile „Dan Merişca" ieşene (după 25 de anii...).

Evenimentul se va desfăşura în perioada 25 – 27 noiembrie 2016 (de vineri și până duminică) în spaţiile puse la dispoziţie de către instituţia organizatoare — Casa de Cultură a Studenţilor.

Manifestarea va cuprinde: comentarii asupra imaginarului filmic și literar; colocvii, conferinţe şi dezbaterile de rigoare; o sesiune de teorie, istorie şi critică literară; lansări de reviste şi volume de profil; cenaclu de zi și de seară; expoziţie de grafică science - fiction sau fantasy; şedinţă organizatorică a fandomului românesc de science - fiction și fantasy.

De asemenea, în cadrul manifestărilor sunt așteptate lucrări pentru concursurile de literatură SF & FANTASY, conform normelor stabilite prin regulamentul pe care-l anexăm acestei invitații.

În plus, pe lânga invitația de a participa la eveniment, vă rugăm să luați în considerare și posibila colaborare pentru volumul de amintiri „Prietenii lui Dan Merișca‖, coordonat de George Ceaușu, Ionuț Horeanu și Lucian Merișca, pentru care puteți trimite textele dumneavoastră, pentru a treia secțiune a volumului (Corporația „Dan Merișca & prietenii‟), până în data de 20 noiembrie 2016.

Ca întotdeauna, în spiritul tradiţionalei ospitalităţi moldave, vom încerca să decontăm cât mai multe dintre cheltuielile dumneavoastră (în primul rând de cazare și de masă)  în situația în care veți fi incluși în programul manifestării.

Titlurile & tematicile colocviilor, conferinţelor şi dezbaterilor la care sunteţi invitaţi să participaţi (conform programului) ar trebui să se încadreze în tematica anunțată, însă fără a atenta la libertatea dumneavoastră de creație.

Programul complet, îmbogăţit cu sugestiile dumneavoastră, va fi definitivat până pe data de 15 noiembrie 2016.

Pentru rezolvarea tuturor problemelor organizatorice apărute pe parcurs (sperăm să fie cât mai puţine) vă rugăm să-i contactaţi pe George Ceauşu (0721 / 077715; ceausu@uaic.ro) Afrăsinei Mara Dana (marymoon77@yahoo.com, 0755 / 031707) și Ionuț Horeanu (0757 / 497764; i.horeanu@gmail.com).